Llotja de Reus

50 Borsa Europea de Comerç

50 Borsa de Comerç Europea

La 50a. edició de la Borsa de Comerç Europea tindrà  lloc a Reus   a l'octubre de 2010.

El seu principal objectiu és la promoció d'una “Jornada”, és a dir, una Borsa itinerant de contratació de cereals, alimentació animal, i productes relacionats, que te lloc una vegada l'any, coincidint amb l'Assemblea General de l'associació . 

El caràcter itinerant de la borsa de comerç, no exclou que aquesata pugui celebrar-se, si és necessari, diverses vegades a la mateixa ciutat.  Altres fins de l'Associació de la Borsa de Comerç Europea son, posar de manifiest els problemes comuns que afecten a las borses de comerçi membres, l'harmonització de les regles i usos a els països membres i el manteniment de las tradicions propies de les borses. A més, estableix i promou  principis d'ètica econòmica comuns a les borses membres.  

Funcionament i Jornades de Borsa de Comerç  Europea.

Està dirigida per un presidente i un vicepresident, nomenats, cadascun per un període de dos anys, succeint el vicepresident al primer, segons estabelixen els estatuts.
L'Assemblea General es reuneix una vegada a l'any durant el mes d'octubre. A la primavera es celebra una reunió preparatòria d'informació.  

En els darrers anys, la Borsa de Comerç Eropea s' ha interessat en diferents temes, indicats a continuació:

  • la elaboració d'un conjunt de textes definitoris de la ètica econòmica de la professió;
  • l'establiment de contractes permanents emb les diverses autoritats europeas competents;
  • l'ampliació a les Borses de l'Europa Central i Oriental;  
  • la motivació dels joves en aquest sector  d'activitat, amb l'objectiu de sensibilitzar-los de les possibilitats de futur del mateix;
  • la participació en estudis de normes de qualitat europees per a els cereals, en l'àmbit del ICC, en el que la Bora Europea serà representada pels sres. Kunisch y Delforge, presidentes de las Borsas de Viena i París, respectivamente, i pel sr. Randal Warin, representante del GAFTA.  

A l'actualitat, i sieguint l'exemple de l'establiment de la moneda única europea, la Borsa de Comerç  Europea està estudiant, a proposta del Sr. Enrico FERRARIO, l'elaboració d'un nou  contracte tipus europeu de cereals, vàlid en territori europeo, i basat en els contractes nacionals existents. L'objetiu  d'aquesta proposta és la simplificació dels contractes existents amb la finalitat de fer-los més clars i de millor comprensió, sense cambiar per això el seu contingut.
No es tracta en cap cas d'eliminar els contractes existents, que guardarían la seva especificitat, sino que es tracte d'establir un model de referència a disposició dels professionals.

48a. Borsa de Comerç Europea

Del 2 al 4 d'octubre tindrà lloc a Munich la 48a. Borsa de Comerç Europea. La trobada més importat d'operadors europeus del mercat agroalimentari i dels representants dels sectors relacionats amb el mateix.

Llotja de Reus 2006.   Plaça Prim, 6  - 43201 - Reus. Tel. 902 33 80 80