Llotja de Reus

Funcionament

Funcionament

La elaboració de Cotitzacions i preus orientatius dels productes de la zona és una de les funcions bàsiques de la Llotja.

Per a elaborar tots els dilluns de l'any, abans de la finalització del mercat, dels 98 preus cotitzats corresponents a 15 sectors diferents, entre 140 i 150 persones es mobilitzen per a fer aquesta feina de fixació de preus dividits en dos grans grups:

  1. Els coordinadors de Preus que recullen personal i telefónicament operacions reals i opinions de mercat d'una infinitat d'informadors. Aquesta tasca la duu a terme el Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Reus.
  2. Els Vocals de les cinc Taules de Preus del Mercat en Orígen de la Llotja, productors i comercialitzadors de diferents productes que, cada Dilluns, es reuneixen a les sales de la Cambra de Comerç de Reus, per a discutir i acordar, sota la moderació dels secretaris de mercat, els preus de referència que es donaran a conèixer.

El fruit d'aquest procès és la tradicional fulla de preus de la Llotja de Reus, que es lliura als usuaris de la Sala de Contractacions del Mercat de Reus, i que marca la finalització de la Sessió.

 Llotja de Reus 2006.   Plaça Prim, 6  - 43201 - Reus. Tel. 902 33 80 80